Віскі в четвер...не така вже і погана ідея ;)
Ох, яка ж це смакота. Виявляється, лосось не повинен бути таким нецікавим. Його можна не лише запекти з лимоном. Сьогодні я вам покажу набагато цікавіший варіант.
Журавлина з яблуками - прекрасне поєднання. Цей соус мені асоціюється з пізньою осінню або ранньою зимою. Дуже смачний з будь-яким м’ясом або просто із запеченою картоплею. Яблука одні з тих фруктів, які будуть підтримувати наш вітамінний запас всю зиму, тому потрібно їх використовувати в їжі. Ну а журавлина - це взагалі чудо-ягода. Дуже багата на вітаміни і зберігається всю зиму у свіжому вигляді. Вона дуже популярна в Америці та соус з неї є обов’язковим на столі у День Подяки.
А лосось...промаринований з віскі, медом та соєвим соусом. Він виходить дуже соковитим. На фото видно, що мій лосось трошки підгорів. Вам не потрібно досмажувати його до такого ж кольору. І в мене не все ідеально на кухні :)
Я подавала цю страву з обсмаженою на сковороді картоплею. Можна додати до картоплі розмарину та трошки часнику. Надзвичайно смачна та святкова страва.
Вихід: 4 порції
Потрібно:
- 0,5 кг філе лосося
- 2 ст.л. оливкової олії
- 2 ст.л. меду
- 5 ст.л. віскі
- 1/4 скл. соєвого соусу
- 1/4 скл. апельсинового соку
- 1/2 ч.л. гострого меленого перцю
- сіль, перець
Для яблучно-журавлинового соусу:
- 2 скл. журавлини
- 1 скл. нарізаних кубиками яблук
- 1/5 скл. яблучного оцту
- 0,5 скл. цукру
- 2 ст.л. апельсинової цедри
- 1 ст.л. натертого імбиря
Готуємо:
Змішати мед, віскі, соєвий соус, апельсиновий сік, сіль та гострий перець. Залити сиропом лосось та залишити, нехай промаринується. Тим часом в сотейнику змішати яблука, журавлину, оцет, цукор, цедру та імбир (можна також додати трошки кориці). Залити це все 1 скл. води та довести до кипіння. Збавити вогонь та готувати 20-25 хв. Попробувати, якщо соус занадто кислий, додати ще цукру.
Розігріти сковороду з оливковою олією на середньому вогні. Викласти лосось шкіркою вгору. Обсмажити 3-4 хв, перевернути на іншу сторону та обсмажити ще 4-5 хв або доки лосось не буде готовий. Викласти рибу на тарілку, а сироп, в якому вона маринувався вилити на сковороду. Довести до кипіння, збавити вогонь та тушити, доки він не загусне. Акуратно змазати цим сиропом лосось.
Викласти яблучно-журавлиний соус, на нього викласти лосось. Подавати з печеною картоплею.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар