І було те яйце не просте, а... :)
Я не люблю снідати. Знаю, це важливий прийом їжі, він має бути не тільки смачним, але і правильним. Тобто корисним. Але я все одно не люблю снідати. Тому в мене в блозі так мало рецептів на сніданок. Можу випити склянку води, потім з’їсти йогурт і все. Сьогодні прочитала, що японці рекомендують випивати 4!!! склянки води (по 160 мл) відразу після сну, потім почекати 45 хв і вже тоді щось снідати. Кажуть, дуже корисно і лікує всі підряд болячки.
Але деколи в мене появляється настрій щоб приготувати щось гарне і можливо навіть смачне. Сніданок, звичайно ж, має бути простим: 5-10 хвилин і готово. Нікому не хочеться з самого ранку три години возитися на кухні. Тому , думаю, яйце - незамінний атрибут сніданку. Не знаю, чи готується щось швидше, ніж яйце.
Запечені яйця - це така французька штука: яйця готуються в духовці, в водяній бані у формочках. На дно формочки ви можете додати все, що заманеться: овочі, зелень. Навіть ковбасу. В мене в рецепті шпинат та помідори чері (які можна замінити в’яленими помідорами). Дуже смачно, корисно та красиво. Додаю тег святковий стіл, тому що коли у вас засиділися до ранку друзі (або прийшли зранку вгості, і таке буває) можете приготувати їм ось такий святковий сніданок :)
Вихід: 2 порції
Потрібно:
- 1 ст.л. оливкової олії
- 1 зубчик часнику
- велика жменя свіжого шпинату (або 2 ст.л. мороженого)
- 4 помідори чері
- 2 ст.л. фети
- 2 яйця
- 2 ст.л. вершків
- трошки зеленої цибулі
- сіль, перець
Готуємо:
Розігріти духовку до 200 гр.С. Дві невеликі керамічні формочки змазати олією. На сковороді розігріти оливкову олію. Додати розчавлений часник та шпинат. Тушити десь 5-7 хв (якщо шпинат морожений, то 2-3 хв.). Додати помідори та сіль та тушити ще 1 хв. Витягнути часник.
На дно формочок викласти по 1 ст.л. фети. Потім викласти шпинат та помідори. Вбити туди по одному яйцю. Додати зверху по 1 ст.л. вершків та акуратно посипати зеленою цибулькою. Додати сіль та перець. Помістити формочки в широку посудину. Налити в посудину гарячої води так, щоб вона закривала половину формочки. Запікати в духовці 12-15 хв ( жовток повинен бути сирим).
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар