вівторок, 10 лютого 2015 р.

Печені яйця з помідорами та шпинатом (Oeufs en Cocotte)

І було те яйце не просте, а... :)


Я не люблю снідати. Знаю, це важливий прийом їжі, він має бути не тільки смачним, але і правильним. Тобто корисним. Але я все одно не люблю снідати. Тому в мене в блозі так мало рецептів на сніданок. Можу випити склянку води, потім з’їсти йогурт і все. Сьогодні прочитала, що японці рекомендують випивати 4!!! склянки води (по 160 мл) відразу після сну, потім почекати 45 хв і вже тоді щось снідати. Кажуть, дуже корисно і лікує всі підряд болячки.

Але деколи в мене появляється настрій щоб приготувати щось гарне і можливо навіть смачне. Сніданок, звичайно ж, має бути простим: 5-10 хвилин і готово. Нікому не хочеться з самого ранку три години возитися на кухні. Тому , думаю, яйце - незамінний атрибут сніданку. Не знаю, чи готується щось швидше, ніж яйце.

Запечені яйця - це така французька штука: яйця готуються в духовці, в водяній бані у формочках. На дно формочки ви можете додати все, що заманеться: овочі, зелень. Навіть ковбасу. В мене в рецепті шпинат та помідори чері (які можна замінити в’яленими помідорами). Дуже смачно, корисно та красиво. Додаю тег святковий стіл, тому що коли у вас засиділися до ранку друзі (або прийшли зранку вгості, і таке буває) можете приготувати їм ось такий святковий сніданок :)

Вихід: 2 порції


Потрібно:

  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 зубчик часнику
  • велика жменя свіжого шпинату (або 2 ст.л. мороженого)
  • 4 помідори чері
  • 2 ст.л. фети
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. вершків
  • трошки зеленої цибулі
  • сіль, перець

Готуємо:

Розігріти духовку до 200 гр.С. Дві невеликі керамічні формочки змазати олією. На сковороді розігріти оливкову олію. Додати розчавлений часник та шпинат. Тушити десь 5-7 хв (якщо шпинат морожений, то 2-3 хв.). Додати помідори та сіль та тушити ще 1 хв. Витягнути часник.

На дно формочок викласти по 1 ст.л. фети. Потім викласти шпинат та помідори. Вбити туди по одному яйцю. Додати зверху по 1 ст.л. вершків та акуратно посипати зеленою цибулькою. Додати сіль та перець. Помістити формочки в широку посудину. Налити в посудину гарячої води так, щоб вона закривала половину формочки. Запікати в духовці 12-15 хв ( жовток повинен бути сирим).

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар