вівторок, 17 лютого 2015 р.

Хурма запечена в беконі з соусом барбекю

Хурма з беконом?


А чому б і ні? Знаєте, насправді це дуже цікаво експериментувати зі смаками. Ви ніколи б не здогадалися, що хурма з беконом це дуже смачно, якби не спробували. Також шоколадний торт з буряком, шоколад з чилі, полуниця з базиліком, кабачок з лаймом і багато інших, дивних на перший погляд поєднань.

Хурма дуже корисний фрукт. Його їдять для профілактики серцево-судинних захворювань (в цьому рецепті ця користь зникає із-за бекону :). Також хурму їдять для профілактики захворювань щитовидної залози, адже вона багата на йод. А ще поїдання хурми позитивно впливає на нервову систему та підвищує працездатність. Зважаючи на те, що зимою не так багато фруктів, хурма ідеально підходить.

Так ось хурма з беконом. Рецепт дуже простий і дуже гарний. Прикрасить ваш святковий стіл. Легка закуска, яка буде смакувати всім. Коли я пригостила своїх гостей цією стравою, ніхто не міг вгадати що це. Але смакувало всім. Коли будете вибирати бекон, беріть дуже тоненько нарізаний, тому що він повинен бути хрустким. Хурму вибирайте не дуже м’яку, щоб вона не розлазилась.

Сподіваюся ви не злякаєтесь цього поєднання, а довіритесь мені, і все таки приготуєте цю закуску.


Вихід: 25-30 штук


Потрібно:

  • 1 велику хурму
  • 10 шматків бекону
  • 3 ст.л. соусу барбекю
  • кінза (як опція)
  • паприка (як опція)
  • зубочистки

Готуємо:

Розігріти духовку до 180 гр.С. Хурму почистити та нарізати кубиками розміром десь 1,5 см*1,5 см. Кожен шматок бекону розрізати на три частини. Обмотати хурму беконом та закріпити зубочисткою. Викласти хурму на бритванку, змазавши її легенько олією (можна викласти на пергамент або фольгу). Запікати 15 хв.

Витягнути хурму та змазати кожен шматок соусом барбекю. Відправити в духовку ще на 7 хв. Витягнути з духовки та дати охолонути 2-3 хв. Викласти на тарілку та посипати паприкою та кінзою за бажанням.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар