неділю, 22 лютого 2015 р.

Міні бургери з сиром брі, руколою та соусом із журавлини

Маленькі бургери, які ще називають слайдери...


За вікном вже майже весна і так хочеться грітися під першими теплими промінчиками. Хочеться знову зібратися з друзями біля вогню, з’їсти м’яса або...бургери. Це теж прекрасний варіант. Тому цей рецепт для мене такий зимово-весняний. Зимовий, тому що з соусом з журавлини (а журавлина асоціюється мені із зимою), а весняний саме завдяки тому, що ці бургери можна приготувати на вулиці, на мангалі.

Я готувала саме слайдери, це ті ж самі бургери, але менші за розміром. В чому їхня перевага? В тому, що таких ви можете з’їсти і три і чотири :). Можна приготувати різне м’ясо, начинки та соуси і зробити свій особливий слайдер.

А ви знаєте який мій найбільший подвиг в цьому рецепті? Булки для слайдерів я пекла сама :) Я трохи боюся випічки, особливо хліба. Але булки вийшли смачні, пухкі і гарні. Рецепт додам, але якщо для вас це занадто, просто купіть звичайні булки для бургерів і зробіть котлети більшими.

Сир брі і соус з журавлини в цьому рецепті це просто прекрасне поєднання. І взагалі сир брі і журавлина - це дуже смачно. Соус виходить дуже смачним, кисло-солодким і дуже добре поєднюється з м’ясом.
Від сьогодні починаю писати лише весняні рецепти, які піднімають настрій та апетит :)


Вихід: приблизно 12 слайдерів (або 6 бургерів)


Потрібно:

  • 1 кг яловичини
  • 4 ст.л. соєвого соусу
  • 2 ст.л. вустерського соусу (як опція)
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 4 ст.л. бальзамічного оцту
  • 4 ст.л. червоного сухого вина
  • сіль, перець
  • 1 ч.л. меленого імбиря
  • 12 шматків брі
  • 12 булочок
  • рукола

Для журавлинового соусу:

  • 1,5 скл. свіжої журавлини
  • 1/3 скл. бальзамічного оцту
  • 1/3 скл. води
  • 1/4 скл. цукру
  • 1 ч.л. меленого імбирю
  • 1 ч.л. розмарину (як опція)

Для булочок (якщо надумаєте пекти самі):

  • 4 скл. муки
  • 1 скл. теплої води
  • 0.5 скл. олії
  • 10 г (1,5 ст.л.) сухих дріжджів
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі

Готуємо:

З яловичини зробити фарш. Додати соєвий соус, бальзамічний оцет, вино, вустерський соус, оливкову олію, сіль, перець та імбир. Добре вимішати та відправити в холодильник на пару годин. Готуємо соус: в сотейник викласти всі інгредієнти та готувати на середньому вогні. Довести до кипіння, збавити вогонь до маленького та готувати десь 10 хв, доки соус не загусне. Додати сіль та перець за смаком. Сформувати з фаршу котлетки та обсмажити на грилі або сковороді до готовності. На булочку викласти м’ясо, потім сир брі, соус та руколу. Накрити верхньою частиною булки.

Готуємо булочки: Розігріти духовку до 220 гр.С. Розчинити дріжджі в теплій воді, додати цукор та олію. Дати постояти 5 хв. Додати яйце, сіль, муку та вимісити тісто. Відразу сформувати 12 булочок та викласти на форму (перед тим змазати її олією та притрусити мукою). Накрити булочки та дати постояти 10 хв. Випікати 8-12 хв.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар