вівторок, 23 червня 2015 р.

Томатний крамбл

Адже помідорів багато не буває...:)


Літо не може не тішити вибором овочів та фруктів. Так і хочеться постійно готувати щось томатно-кабачково-баклажанно-перчикове :) А також пекти і пекти пироги та пляцки з ягодами. Це справді смачно і так піднімає настрій.

Крамбл - це такий британський пиріг, який зазвичай є солодким. Для нього використовують різні ягоди чи фрукти, а зверху посипають такими крихтами (від цього і назва пирога), які роблять переважно з муки, цукру та масла. А в мене дещо інший та рідкісний варант- томатний крамбл.

Його можна подавати до святкового столу як гарнір або ж просто як самостійну страву. Насправді рецепт дуже простий, але для тих хто любить помідори в будь-якому приготуванні - це буде справжнім відкриттям!

Насолоджуйтеся!


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 700 г помідорів (можна використовувати будь-які: сливи, чері, або ж звичайні наші закарпатські помідорчики)
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • сіль, перець
  • 140 г вівсянки швидкого приготування
  • 6 ст.л. муки
  • 25 г пармезану
  • 100 г масла
  • за бажанням до помідорів можна додати свіжого базиліку а до крихти трошки перемеленого мигдалю

Готуємо:

Розігріти духовку до 175 гр.С. Змазати форму маслом. Нарізати помідори кубиками та додати сіль та перець. Все перемішати, викласти в форму.

Перетерти муку, вівсяні пластівці, пармезан з маслом. Масло повинно бути кімнатної температури. Додати трошки солі. Викласти крихту на помідори та запікати в духовці десь 40 хв (крихта повинна зарум’янитись). Смакує добре як свіжим так і розігрітим.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар