Адже помідорів багато не буває...:)
Літо не може не тішити вибором овочів та фруктів. Так і хочеться постійно готувати щось томатно-кабачково-баклажанно-перчикове :) А також пекти і пекти пироги та пляцки з ягодами. Це справді смачно і так піднімає настрій.
Крамбл - це такий британський пиріг, який зазвичай є солодким. Для нього використовують різні ягоди чи фрукти, а зверху посипають такими крихтами (від цього і назва пирога), які роблять переважно з муки, цукру та масла. А в мене дещо інший та рідкісний варант- томатний крамбл.
Його можна подавати до святкового столу як гарнір або ж просто як самостійну страву. Насправді рецепт дуже простий, але для тих хто любить помідори в будь-якому приготуванні - це буде справжнім відкриттям!
Насолоджуйтеся!
Вихід: 4 порції
Потрібно:
- 700 г помідорів (можна використовувати будь-які: сливи, чері, або ж звичайні наші закарпатські помідорчики)
- 3 ст.л. оливкової олії
- сіль, перець
- 140 г вівсянки швидкого приготування
- 6 ст.л. муки
- 25 г пармезану
- 100 г масла
- за бажанням до помідорів можна додати свіжого базиліку а до крихти трошки перемеленого мигдалю
Готуємо:
Розігріти духовку до 175 гр.С. Змазати форму маслом. Нарізати помідори кубиками та додати сіль та перець. Все перемішати, викласти в форму.
Перетерти муку, вівсяні пластівці, пармезан з маслом. Масло повинно бути кімнатної температури. Додати трошки солі. Викласти крихту на помідори та запікати в духовці десь 40 хв (крихта повинна зарум’янитись). Смакує добре як свіжим так і розігрітим.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар