четвер, 25 червня 2015 р.

Чорничний пиріг з ромашковим кремом

Крем з ромашки?...


Чесно признаюся, що пекла цей пиріг, щоб спробувати ромашковий крем. Насправді ідея дуже проста, але справді цікава. Шукайте рецепт внизу ;)

Я люблю пекти пироги, тому що вони в мене завжди виходять :) Один з моїх улюблених - це шоколадний пиріг з вершками. Рецепт є тут Шоколадний пиріг з горіхом пекан та збитими вершками Це надзвичайно смачний пиріг, але для мене він більше зимовий, різдвяний. А ось цей чорничний - це справжній літній рецепт.

Чорниця дуже смачна і корисна ягода. Зараз якраз сезон, тому не пропустіть. Ця ягода - одна з моїх улюблених. Пам’ятаю коли була маленька ходила в ліс і збирала чорницю. Було дуже скучно і важко, адже треба було зірвати акуратно кожну ягідку. А потім ми її мили, посипали цукром і так їли.

Тісто в цьому рецепті теж дуже смачне. Воно дещо відрізняється від того, яке я завжди готую для пирогів. В цьому рецепті є масло, цукор і горіхи.
Насолоджуйтесь літом, адже воно таке коротке :)


Вихід: 1 пиріг, діаметром 23 см


Потрібно:

  • 1/3 склянки меленого мигдалю
  • 1/4 склянки цукру
  • 1 ч.л. солі
  • 2 1/2 склянки муки
  • 1 склянка масла кімнатної температури
  • 1 жовток
  • 1/3 склянки холодних вершків

Для начинки:

  • 4 склянки чорниці
  • 1/2 склянки цукру
  • 1/4 склянки кукурудзяного крохмалю
  • 4 ст.л. масла
  • ванільний цукор за смаком
  • 1 яйце, щоб змазати пиріг зверху
  • цукрова пудра, щоб прикрасити пиріг

Для крему:

  • 1 склянка вершків для збивання
  • 3 пакети ромашкового чаю
  • 1 ст.л. меду
  • ванільний цукор або екстракт

Готуємо:

Розігріти духовку до 180 гр.С. Залити пакети ромашкового чаю 40 мл кип’ятку та накрити. Готуємо тісто: змішати муку, мигдаль, цукор, ванільний цукор та сіль. Додати масло та перетерти руками. Окремо змішати яйце та вершки та долити до муки. Все перемішати дерев’яною ложкою. Розділити тісто на дві частини та розкатати їх тоненько. Одну частину викладаємо на змазану маслом форму для випікання. Проколюємо дно де-не-де вилкою. Іншу частину залишаємо на пергаменті.

Готуємо начинку: змішати чорницю з маслом, крохмалем, цукром та ванільним цукром. Добре все вимішати та викласти начинку на тісто. Зверху викласти інший корж та гарно заклеїти краї пирога. Посередині зробити невеличкі надрізи. Змазати пиріг яйцем. Випікати 40-50 хв (тісто повинно добре підрум’янитися).Посипати пиріг цукровою пудрою.

Готуємо крем: Збивати вершки, повільно додаючи ромашковий чай, мед та ванільний цукор. Збити до міцної піни. Подавати пиріг з ромашковим кремом, можна прикрасити ромашками та чорницею.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар