середа, 16 вересня 2015 р.

Теплий салат з куркою, перловкою та грибами

Так, з перловкою і прошу не кривитися :)


Ось вже і прийшла осінь. Дуже вже швидко промайнуло літо і від цього стає трошки сумно. Але кожна пора року хороша по-своєму. Осінню ще є трошки тепла, коли настає бабине літо. Все ще багато свіжих овочів і фруктів, так що напихайтесь ними, ловіть останній шанс! Потім, коли вже стане дуже холодно, сіро і похмуро будемо піднімати настрій смачними та теплими рецептами :) Цей салат, мені здається, буде пасувати для осіннього обіду. Золотисті грибочки, хрумка курочка, тепла та запашна перлова каша з лимонною заправкою. Це справді смачно та корисно.

З усіх моїх друзів і знайомих я знаю тільки одну людину, яка любить перлову кашу. Я і сама не дуже її люблю, тобто взагалі не люблю. А даремно. Вона надзвичайно корисна і якщо використати її в якомусь цікавому рецепті, то доволі смачна.
Дедалі частіше я задумуюсь про те, що варто використовувати в своїх стравах не тільки те, що смачно, а і те, що корисно. Потім ваш організм скаже вам дякую ;) Тому тепер стараюся готувати корисні страви, побільше овочів, зелені, круп. Корисне може бути смачним :) Спробуйте!


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 75 перлової крупи
  • 3 стебла селери
  • 300 г грибів
  • 2 зубчики часнику
  • сік половинки лимону
  • 1 велике куряче філе
  • оливкова олія
  • трошки масла
  • петрушка
  • сіль, перець

Готуємо:

Куряче філе замаринувати в частині лимонного соку з 1 зубчиком часнику. Перлову крупу відварити в підсоленій воді до готовності. Обсмажити куряче філе до золотистого кольору та нарізати смужками. На тій самій сковороді розтопити масло та обсмажити на ньому гриби. Додати дрібно нарізаний часник та потушити ще 1 хв.

Селеру нарізати, додати перловку, куряче філе, гриби та петрушку. Додати решту лимонного соку, сіль та перець. Все добре перемішати. Подавати теплим.

Смачного!

2 коментарі :