пʼятницю, 23 жовтня 2015 р.

Капкейки з цвітної капусти

Осіння смакота...


Написала капкейки, тому що не знала як правильно їх назвати. Можна пляцки, або бісквіти, або ж мафіни ;) Думаю це не так важливо. Важливо тільки те, що це дуже смачно і просто.


Ці капкейки тепер один з моїх улюблених рецептів. Сьогодні переглядала свій блог і нахлинули на мене спогади. Не віриться, що перший пост я написала майже три роки тому. Час так швидко летить, хочеться інколи натиснути на паузу. Кожен рецепт асоціюється з певними подіями в моєму житті, згадується багато веселих моментів. Тут всі мої улюблені рецепти, всі найкращі фото. Згадую своє перше фото, яке я просто зробила на телефон і виклала сюди :) Хотілося б більше часу мати на речі, якими любиш займатися. Але повернемося до рецепту.

Все дуже просто: цвітна капуста, часник, яйця, сир. Ніяких особливих інгредієнтів та секретів ;) Але виходить дуже смачно. Тісто вийде досить рідким, викладати в форму потрібно ложкою. Потім потрібно їх дуже акуратно витягати з формочок, щоб не розвалювалися. Якщо вам буде здаватися, що тісто вже занадто рідке, додайте пару ложок муки.

Спробуйте цю смакоту.

Вихід: 12 штук


Потрібно:

  • 1 цвітна капуста
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 яйця
  • 1/4 склянки сметани
  • 1/2 склянки натертого твердого сиру
  • сіль, перець

Готуємо:

Розігріти духовку до 200 гр.С. Цвітну капусту порізати, викласти в посудину та долити трошки води. Відправити в мікрохвильовку на 10 хв або просто проварити на вогні, щоб стала мягка. Перетерти блендером та дати вистигнути. Додати яйця, дрібно нарублений часник, сир, сметану, сіль та перець. Все вимішати. Якщо тісто вам здається занадто рідким, додайте 2-3 ложки муки.

Змазати формочки маслом або олією та ложкою викласти тісто. Випікати 25 хв, доки капкейки не стануть золотисто-коричневі. Дати вистигнути та витягти з формочок.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар