пʼятниця, 4 жовтня 2024 р.

Фарширована цибуля в томатному соусі

Oh my God! Це дуже смачно


Новий і цікавий рецепт, осінній, зігріваючий і смачний. Начинка- це ну дуже смачно. Ми звикли до поєднання рису з фаршем плюс морква і цибуля. Тут крім рису та фаршу додаємо дрібно нарізані помідори, часник, кінзку та томатну пасту.

Рецепт зовсім не складний, якщо купити готовий фарш ;) Але розраховуйте, що запікати фаршировану цибулю в духовці потрібно досить довго: біля двох годин.
Цибулю спочатку потрібно відварити в підсоленій воді (почистивши, та надрізавши збоку до центру). Рис потрібно також трохи відварити. Я думала, що пелюстки цибулі буде важко нафарширувати і закрутити, але, як виявилось, ні. Це дуже просто.

Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 150 г рису
  • 250 г курячого фаршу
  • 2 невеликі помідори
  • 3 великі цибулі
  • 2 зубчити часнику
  • 1 ст л томатної пасти + 70 г томатної пасти
  • пучок кінзи
  • сіль, перець

Готуємо:

Розігріти духовку до 240 гр.С. Цибулю почистити, надрізати збоку до центру та відварити в підсоленій воді. Охолодити. Рис відварити та охолодити.

Змішати фарш з рисом, додати дрібно нарізані томати, двібно нарізану кінзу та часник, сіль, перець і 1 ст.л. томатної пасти.

Нафарширувати цибулю, викласти в форму та залити томатною пастою, розведеною у воді. Можна додати трохи олії. Накрити пергаментом, потім фольгою та запікати біля двох годин. Зняти фольгу та пергамент та припекти зверху до рум’яності.

Смачного!

2 коментарі :

  1. Виглядає страшно смачно, треба пробувати. І дуже симпатична посудина

    ВідповістиВидалити