Трохи гострого на четвер.
Сьогодні я буду писати про рибу. Таку корисну та смачну. Мабуть, навіть не варто перераховувати всіх корисних речовин та вітамінів, які ми отримуємо, споживаючи рибу. Але крім всього цього, риба дуже смачна, в переважній більшості своїй - дієтична і так легко готується.
Особисто я люблю рибу, де є поменше костей. З річкових я надаю перевагу форелі. Дуже її люблю. Одного разу я була в ресторані, який здається так і називався "Пструг". Так от, там в меню була тільки форель, зате з найрізноманітнішими начинками та підливами. Всього було десь 50 позицій. Я вже і не пригадаю, яку саме їла я, але пам’ятаю, що було дуже смачно.
Так от, до чого це я. А до того, що недавно готувала "Pesce All’Acqua Pazza", що в перекладі з італійської означає "Риба в шаленій воді" (не знаю, звідки така назва, це вже треба питати в італійців). Риба тушиться з помідорами, часником та чилі у воді. Вода поєднює всі ці смаки разом і виходить дуже смачно.
Вихід: 2 порції
Потрібно:
- 2 форельки (десь по 300 г)
- 75 мл оливкової олії
- 2 зубчики часнику
- 0,5 червоного перцю чилі
- 10 шт. помідорів черрі
- петрушка
- сіль
- чіабатта для подачі
Готуємо:
Розігріти оливкову олію на сковороді. Викласти рибу та легко обсмажити з обох боків (десь по 1-2 хв). Додати дрібно нарізаний чилі, часник та цілі помідори. Все добре посолити. Залити все 200 мл холодної води та додати петрушку. Довести до кипіння та збавити вогонь. Тушити 7 хв, потім перевернути на іншу сторону та знову потушити 7 хв. Викласти рибу на велику посудину та залити все соусом. Подавати з чіабаттою або будь-яким іншим хлібом (його має бути багато, щоб вимакати всесь соус :)
Смачного!
Автор видалив цей коментар.
ВідповістиВидалитиця рибка просто неймовірно смачна і дуже легка в приготуванні, а також мені дуже подобається поєднання продуктів, блюдо виходить дуже гарним, кольоровим. В мене тепер на одну улюблену страву більше. Всім рекомендую.
ВідповістиВидалитиP.S. Готувати з Олею одне задоволення.
Дуже тішуся Іруся, шо тобі сподобалася ця рибка :)
Видалити